Dit concept en/of domeinnaam is te koop! Meer informatie? Kijk dan snel op www.jouwactueelsite.nl

Schiphol, of Luchthaven Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven, en een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Schiphol was in 2010 qua aantallen in passagiersvervoer het vijftiende vliegveld ter wereld.  Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam.

 

De luchthaven is eigendom van de Schiphol Group (statutaire naam: "N.V. Luchthaven Schiphol"), met als aandeelhouders de Nederlandse Staat, en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

Bereikbaarheid

Autoverkeer

Schiphol is per auto te bereiken via de autosnelweg A4. Schiphol heeft meerdere parkeerterreinen en parkeerproducten, te weten:

 •     Schiphol Visitors Parking, geschikt voor de korte termijn (tot 5 dagen). Parkeren op P1 en P2.
 •     Schiphol Park & Travel 3, voor de lange termijn en met een voordeliger tarief. Parkeren op P3.
 •     Schiphol Smart Parking[13], een voordeelproduct. Parkeren op P3.
 •     Schiphol Privium Parking, voor Privium Plus-leden. Gereserveerde plaatsen op P1, P2 en P3.
 •     Schiphol Valet Parking, voornamelijk gericht op de zakelijke reiziger. Auto neerzetten voor de vertrekhal en sleutels afgeven bij de balie.
 •     Schiphol Excellence Parking[14] is de nieuwste parkeergarage. Direct verbonden aan vertrekhal 3, voornamelijk gericht op de zakelijke reiziger.
 •     Schiphol Short Stop Parking[15] is bedoeld voor mensen die korte tijd dicht bij de aankomsthal willen parkeren, om passagiers op te halen.

Busdiensten

In 2002 werd de Zuidtangent, een snelle busverbinding van Haarlem, via Hoofddorp, Schiphol en Amstelveen naar Amsterdam-Zuidoost, in gebruik genomen. Sinds 2008 is Schiphol ook per bus, de Zuidtangentlijn 310, direct bereikbaar vanuit Nieuw-Vennep en Amsterdam-Zuid/WTC. Schiphol Sternet, het gecombineerde busbedrijf voor Schiphol, verzorgt de normale busdiensten tussen de parkeerplaatsen en plaatsen in de omgeving.

Treinverbindingen

Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog legde de Duitse bezetter een spoorlijntje aan voor militaire doeleinden vanaf Aalsmeerderbrug aan de Spoorlijn Aalsmeer - Haarlem naar wat nu Schiphol-Oost is. Dit is kort na de oorlog weer opgebroken.

In 1978 werden Station Schiphol en de lijn Schiphol – Amsterdam Zuid in gebruik genomen. Het station Schiphol ligt in de bijna zes kilometer lange Schipholspoortunnel die onder de luchthaven doorloopt. In 1981 kwam de verbinding via Hoofddorp en Nieuw-Vennep naar Leiden gereed. Ook werd dat jaar de Schiphollijn verlengd naar Amsterdam RAI. In 1986 kwam de verbinding via Station Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk naar station Amsterdam Centraal tot stand. Tegelijk werd het nachtnet ingesteld, waarmee ook Schiphol bediend wordt. In 1993 werd er verbinding met Weesp (en verder naar Almere en Hilversum) gemaakt.

Aanvankelijk had het station twee (eiland)perrons en drie sporen. In 2000 kwam de uitbreiding naar vier sporen in de tunnel gereed. Sindsdien heeft het station drie eilandperrons met zes sporen.

Sinds 2004 is Schiphol via de Hemboog direct bereikbaar vanuit de regio Purmerend/Hoorn, sinds 2006 ook vanuit Utrecht via de Utrechtboog. In 2009 en 2010 reed bij wijze van proef in de zomermaanden een nacht-intercity van Enschede naar Schiphol en terug. Dit werd echter geen definitieve verbinding.

Sinds het eind van 2009 rijden er ook hogesnelheidstreinen via de HSL-Zuid naar en via Schiphol. Deze treinen hebben als bestemmingen Antwerpen, Brussel en Parijs. In Nederland worden ook Rotterdam en Breda aangedaan. De Fyra en Thalys rijden vanaf Amsterdam via het normale traject, langs Amsterdam Sloterdijk, via de Schipholtunnel naar Schiphol. Na een korte stop rijden deze treinen door om na station Hoofddorp het normale spoor te verruilen voor het spoor van de HSL-Zuid.

 

(bron: Wikipedia)

Contact Informatie

 • Adres: Vlijtseweg 188, 7317 AL Apeldoorn
 • Tel: 085 4862362
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Website: http://www.4U-Onlinemedia.nl

Alle Actueel websites

Over 4u online media

Voor webhosting of design van uw website bent u bij ons aan het juiste adres. Een unieke persoonlijke service en een optimale prijs/kwaliteitsverhouding in onze dienstverlening, zijn de belangrijkste peilers van 4U OnlineMedia